Reklam Oyunları

  İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte ülkemizdeki firmalar da internet üzerinden reklam ve promosyon çalışmalarını artırmaya başladılar.Ancak kendi sitelerinin çok fazla ilgi görmemesi nedeniyle çeşitli oyunlar yoluyla potansiyel müşterilerine eğlenirken ödül kazanma şansı sunuyorlar ve aynı zamanda da etkili bir biçimde reklam yapmış oluyorlar.

 Bu yazımda bu reklam amaçlı oyunlardan bazılarını tanıtacağım.
1-İlk oyunumuz Yeni Rakı'nın çıkardığı Yeni Seri'yi tanıtmak amacıyla hazırlanmış bir oyun. "Hoşgeldin Ehlik
eyif Adayı" şeklinde iddialı bir karşılama karşınıza çıkıyor www.yeniseri.com adresini tıkladığımızda.Daha sonra bir kadeh tokuşturma yarışına g
iriyoruz oyunun sevimli karakterl
eri "Tuzsuz,Mırmır,Madam,Üstad,Monşer,Berduş ve Anason Paşa" ile.Oyunun sonunda topladığımız puana göre bir 70'lik yeni seri,t-shirt veya 2 adet yeni seri bardağı kazanma şansımız da var.Ayrıca başarılı olursanız Ehlikeyif Sertifikası da sizin oluyor.


2-İkinci oyunumuz Lipton tarafından hazırlanan ve Her Şeyi Bilen Kadın isimli bir oyun.Ünlü oyuncu Şenay Gürler nam-ı diğer Fatoş her şeyi bildiğini iddia ederken sık sık Lipton ürünlerinden bahsediyor.Aklınızdan bir nesne tutmanızı istiyor ve sorduğu sorular aracılığıyla cevabı bulmaya çalışıyor.Şaşırtıcı biçimde de yüksek bir yüzdeyle doğru cevabı buluyor.Oyunun sonunda Lipton bardağı kazanma şansınız oluyor.Eğlenceli ve yaratıcı bir site.
3-Bir diğer oyunumuz Yapı-Kredi tarafından hazırlanan www.kiminlenereyegidiyos.com sitesinde karşımıza çıkıyor.Reklamlarıyla beni ziyadesiyle rahatsız eden bir jingle kullanarak oldukça kendinden soğutan adios kart,bu site aracılığıyla bir nebze olsun ilgimi çekmeyi başardı diyebilirim.Buradaki oyun çocukluğumuzda oynadığımız isim şehir... oyununun bir türevi ve sitedeki diğer kişilerle oynanıyor.Oyunda topladığımız puanla ilk 3'e girersek bize oldukça yüklü bir seyahat çeki vaat ediyor.

Bunlara benzeyen bir çok oyun internet gezginlerine eğlenceli dakikalar ve ödül kazanma şansı sunuyor.Marketing Mix'in 4.ayağı olan promosyon adına etkili bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.Devamlarını bekliyoruz firmalardan...


1 yorum:

onur ozten dedi ki...

Blog Cagatay CULHA tarafindan yazilmistir.

Yorum Gönder